Türkçü Toplumcu Görüş, Uyan Türk Evladı!
Kasım 20, 2008, 02:19:24 am *
Merhaba, Konuk. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve bağlı kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Din ve Türkler  (Okunma Sayısı 565 defa)
0 Üye ve 1 Konuk konuyu incelemekte.
Mühendis
Ülkülü

« Yanıtla #15 : Ağustos / Derim 27, 2008, 09:38:36 pm »

Çığır Türk Kardeşim. Hinduların üzerine düşünüp, okumuşsunda keşke biraz islamiyet üzerinede okusaydın. Belki yorumun o zaman tarafsız olurdu. Kaldıki eğer bir inancı sorguluyorsan -ki bu laik bir ülkede yasaktır- öncelikle sorguladığın inancı bilmelisin ve karşı tarafın da senin inancını sorgulayacağını hesap etmelisin.

Eğer Allah yaratırken sorsaydı ne olarak yaratayım.
İlk cevabım yok yaratma. Ben burada iyiyim derdim.
Israr ederse.Alkol denizinde tek başıma olaran bir sincap olarak yarat.Şişe mi de unutma derdim
Yok olmaz o haram başka şey iste diye sorsaydı.
İnsanların içinde yaratmada ne olursa olsun derdi
Çığır_Türk
Gönüllü
*

http://epochturk.wetpaint.com/page/Adan+Zye+Muhamm

« Yanıtla #16 : Ağustos / Derim 27, 2008, 10:12:18 pm »

mühendis kardeşim ! yatılı kuran kursu okudum. belki daha sonra, kuran çelişkileri hakkında konu açabilirim. işci olmamdan dolayı, gündüzleri çalışmak durumundayım. zırt diye gemi alacak duruma gelinceye kadar, işci kalacak gibiyim. benim inancım sadece yaratıcı nın varlığı dır. bir yaratıcı nın varlığını, ancak tekil olarak birinci kişilik olarak bilebiliriz. ikinci kişi gelipte bana, kendi kafasındaki tanrısını, bana anlatamaz. gerçekte olan yaratıcı yı anlatsa bile, bunda başarılı olamaz. çünkü yaratıcı varlığı anlamanın tek yolu, yarattığı varlıklar üzerinde bulgu edinip, sonuçlandırmakla olabilir.

yaratıcı ve yaratılan....dahası yok.
http://epochturk.wetpaint.com/page/Adan+Zye+Muhammed
Mühendis
Ülkülü

« Yanıtla #17 : Ağustos / Derim 27, 2008, 10:16:50 pm »

Çok güze düşünmüşsün. İkinci kişinin kendi inancına karışmasına önlemek istiyorsun.

Peki şuan sen bir başkasının ikinci kişisi olmuyor musun?

Israr ederse.Alkol denizinde tek başıma olaran bir sincap olarak yarat.Şişe mi de unutma derdim
Çığır_Türk
Gönüllü
*

« Yanıtla #18 : Ağustos / Derim 27, 2008, 10:27:56 pm »

başkasının ikinci kişisi olmak ne demek anlamadım.

yaratıcı nın yarattığıyım. eğer anladığım bu ise ikinci olmam mümkün değil. yaratıcı varlık, ne kadar insan yarattıysa muhammeti, beni de o derece insan yarattı. onun şefaat yetkisi varken benim şefaat yetkimin olmamayışı, yaratıcı ya ait safsata değildir...isa insan, bende insan. musa insan, sende insan. muhemmet insan, herkeste insan dır.

Mühendis
Ülkülü

« Yanıtla #19 : Ağustos / Derim 27, 2008, 10:38:25 pm »

Diyorum ki. Yaratanı bana kimse anlatamaz, bunda başarılı olamaz dedin.Bende diyorum ki sende yaradanı bana anlatamazsın.Burada benim ikinci kişim oluyorsun.(bunu önceki iletine ithafen yazıyorum)

Şefaat yetkisi değildir o. Hz Muhammed'e özgü de değildir. Şimdi hinduların nasıl ineğe tapınmadığını öğrendiğin gibi istersen bunuda öğren.

İslamı anlamak için salt kuranı okumak yetmez. Neden - sonuç ilişkisini düşünmek anlayışı kolaylaştırır.

Çok hoşuma giden bir söz söylemek isterim.

Bilim nasıl olduğunu açıklar, din neden olduğunu açıklar.
A.T. Kışlalı

Tartışma uzamasın. Kısır döngüye gider. Ama düşünelim, anlayalım öyle yazalım.

Çığır_Türk
Gönüllü
*

« Yanıtla #20 : Ağustos / Derim 27, 2008, 10:58:23 pm »

benim sana anlattığım yaratıcı, dini argüman kalıbında değil.. muhammet sadece yaratıcı yı anlatmadı. lütfen...dahası var. kendisini muhammete hibe eden kadınlar var. bunlar müslüman olmayı seçiyorsa ki seçmişlerdi, itiraz hakları yoktu. muhammetin anlattığı islamda, kadınlar ile evlenmek mehir karşılığında olmalıdır der; ama kendisinin evlendiği kadınlar ile mehirsiz evlenebilmesinin yetkisini tanrısından almıştır. o ayeti yazabilirim, zor değil. siz de bulabilirsiniz, size de zor değil.

http://www.ntvmsnbc.com/news/457307.asp

şimdi şu linkte olan bilgileri anlatsan size, veya siz bana anlatsanız, benim kafam almadıktan sonra, kabul etmiş olmam neye yarar? muhammet islamı anlatmış, allah isminin çoğul olduğunun farkına varmış.. çoğul olan ilahlardan en büyüğüne el-ilah demiş ve onu ayırmış diğerlerden. öteki küçüklerin yanında en büyük (allahü ekber) olan ilah, allah olmuş. benim kabullenmediğim bir nokta dır burası.

Mühendis
Ülkülü

« Yanıtla #21 : Ağustos / Derim 27, 2008, 11:21:35 pm »

Hz Muhammed'e her şeyi bağlıyoruz. Bu bir dindir. Sizinde bildiğiniz üzere her din insan ahlakı üzerine açıklamalarda,tenkinlerde bulunur.

Ve yine Hz. Muhammed kendi ümmetinde bir kahramandır, kurtarıcıdır. Bir kahramana isteyen kendini, isteyen evini, isteyen servetini hibe edebilir.

Hz. Muhammed ilk evliliğinde 25 yaşındadır. Peygamber daha olmamıştır.

Keza Allah ismine gelince,o arapça dil bilgisinden kaynaklanıyor olabilir(belki yücelerin yücesi anlamına da geliyor olabilir). Allahın sıfatlarının önünde el (kelimesi ya da takısı) bulunmaktadır. Ayrıca örnek verdiğiniz kuran'da el-allah değil Allah geçmektedir.

Çığır Türk tüm bunları topladığımız da elmalarla armutları aynı sepete koymuş olmaktayız.

Bunun yanı sıra İslamı anlayıp ya da  anlamamınız sizinle ilgili bir sorundur. Bu ne beni ne bir başkasını ne de islamı bağlamaktadır.

Mühendis
Ülkülü

« Yanıtla #22 : Ağustos / Derim 27, 2008, 11:22:16 pm »

Ayrıca cevaplarımda size, İslam düşüncesini eleştirirken ister istermez kendi düşüncenizi eleştirdiğinizi anlatmaya çalıştım. ( Kabe – İnek )

Yine daha öncede belirttiğim gibi laik bir ülkede yaşıyoruz. Kişilerin inanışları toplum hayatına zarar vermedikçe sorgulanamaz, eleştirilemez. Sizin Laiklikten ötürü islama inanmama ya da başka bir inanışa inanma (inançsızlıkta bir inançtır) hakkınız olduğu gibi benimde İslama inanma gibi bir hakkım vardır.

İslam size göre yanlış bana göre doğru ötekisine göre kısman yanlış ya da doğru olabilir. Bunlar kişilerin kendi görüşleridir.

Çığır_Türk
Gönüllü
*

« Yanıtla #23 : Ağustos / Derim 27, 2008, 11:50:09 pm »

kardeş ! seni anlamak zor gelmez bana. benim noktaladığım safhaları anlatıyorsun. allah ismi eloha dan gelir.
eloha ilah demektir, çoğulu elohim ilahlar demektir. tevratta elohim de kullanılmıştır yehova da kullanılmıştır. ama nedense muhammet, elohimi almıştır. bu birazda dilin etimolojik listesi….. ama mantıklı olan düşünce şunu ortaya çıkarır. yahudilerle ilgili muhammetin kurguları, geri tepmesiydi eğer, ilk olarak kudusü kıble yapmasına, yahudiler aldırış etseydi eğer, şimdi kıble diye namaza durulan yer, kabe olmayacaktı, kudüs olacaktı. bu bilgiler sizinde malumunuzdur, bunlar bilinir. ama sorgulamak yasaklandığı için, çekiniklik vardır.muhammet arapların put evi kabeyi, kıble yapması, deyim ifadesiyle bir posta koymaktı yahudilere karşı. zaten o olaylar sonrasında düşman oldular yahudiler ile müslümanlar. muhammet aşırı sayıda yahudi kazanabilseydi, hac ayinleri kudüste yapılıyor olacaktı.

Çığır_Türk
Gönüllü
*

« Yanıtla #24 : Ağustos / Derim 27, 2008, 11:55:31 pm »

laik ülkede yaşadığımız safsata dır. inanmadığım bir dinin, din adamları nın maaşı, benim paramla birebir ilişkisi varken laik ülke sözcükleri safsatadır. bakanlık bütcelerinin çoğundan aşırıdır, diyanetin bütçesi. onca para, bilim üreten bir kuruma harcanmış olsa, faydası sana-bana dokunmaz mı ?  elbette dokunur. ya şimdi, mevcut halde sana-bana ne faydası var? hiç.

Çığır_Türk
Gönüllü
*

« Yanıtla #25 : Ağustos / Derim 28, 2008, 12:11:23 am »

........................................................................

şimdi düşün oluşturalım biraz; yaratıcı varlık, kendisine ulaşmak isteyeni niçin, putların yuvasına muhtaç hale düşürsün. ayrıyeten, yaratıcı varlık niçin, ev sahibi olmaya layık görülsün. evren in yaratıcısı o dur. böyleyken niçin, 145 metrekare alana, benim evimi temiz tutun desin? arapların puta tapınma ihtiyacı genetik saplantı boyutuna varmıştır. ağaçlar kalem, denizler mürekkep olsa kitap yapsak tümüyle, gene de arapları düzeltemeyiz. bari arap olmayan diğer uluslar zehirlenmesin.

saygılar çığır türk

Mühendis
Ülkülü

« Yanıtla #26 : Ağustos / Derim 28, 2008, 12:15:37 am »

Kardeşim kusura bakma ama olaya at gözlüğü ile bakıyorsun.

Bir yandan ruh göçünden ötürü ineğe saygı duyduklarını ve tapınmadıklarını söylüyorsun, öte yandan kabe etrafında dönmenin tapınma olduğunu söylüyorsun. Kaldıki kabeye tapınma yokken.

Senin bu olayda yaptığın şudur. Elinde bir adet elma var. İstanbul'da bunu Elma İzmir'de Armut Ankara'da Nar diye tanıtıyorsun.

Ayrıca Tanrı ile insan arasına ikinci kişileri girmesini eleştirip Hz. Muhammet'i istemezken, Tanrı ile benim arama girerek ikinci kişi sen oluyorsun.

Ben senin eleştirel düşüncenin, senin düşünceni de eleştirdiğini yani  "Bir giritli der ki Tüm Giritliler yalan söyler" paradoksu yaşadığını söylüyorum.

Ben senin düşüncenin çıkmazlığını-paradoksluğunu ima ederken sen benim inancımı sorguluyorsun.

İslamı anlayıp ya da anlamama gibi bir sorunun olduğu gibi ondan daha önemli olan bir PARADOKS sorunun var.

İlk önce paradoks sorununu çöz. Ondan sonra neyi, nasıl anlarsan anla. Kimsenin inancınada karışma. Nasıl ben senin inancına karışmıyorsam.

Türk'ÇE
Genel Sorumlu
Türkçü Toplumcu

« Yanıtla #27 : Ağustos / Derim 28, 2008, 12:25:57 am »

Konu çığrından çıkmaya yüz tuttuğundan tarafımca kilitlenmiştir.

Açılan konuda, İslâmiyet'in iyi yahut kötü oluşuna değinilmiyor. Üstü kapalı olarak, dinimizin kimler tarafından kullanıldığını düşündürmek istiyor yazarımız.
Konunun aslına dönüleceği belirtildiği takdirde kilit açılacaktır.

"ER KİŞİYSEN GÖREVİN NEYSE BAŞAR
ZEVKE EĞLENCEYE HAYVANDA KOŞAR
GÖRÜYORSUN NİCE HAYVAN YIĞINI
Kİ YAPAR SADECE HAYVANLIĞINI !"
Akçura
Yönetici
Türkçü Toplumcu

« Yanıtla #28 : Ağustos / Derim 28, 2008, 01:50:29 am »

Bir şeyi anlamak da zorluk çekiyorum, yardım edin arkadaşlar. Bir Türkçü (!) neden kendi milletinden sıra dışı olduğunu vurgulamak ihtiyacı hisseder. Yoksa bu kişi Türkçü değil midir? Çaşıt mıdır? Kendi halkının değerlerine saygısızlık yaparak bir yere mi ulaşmayı hedefler? Anlamıyorum.

Burada bulunanlar Türkçülüğe gönülden inanmış kişilerdir. Yaptıkları çalışmalar Türk milletinin bir kesimine hitap etmez. Bir Türkçü asla kendi milletini Türkçülükten soğutan eylemlerde yer almaz.. Görüyoruz ki Çığır Türk isimli üyemiz Türkçülük adı altında kendi milletini bölmeye, halkını Türkçülükten soğutmaya baş koymuş. Çığır Türk inanmayabilirsin ama saygısızlıklarınla milletimizi Türkçülükten uzaklaştırmana izin vermeyiz. Türkçüler de böyleymiş dedirtmeyiz. Bunu iyi bil.

Gelelim yazdıklarına. İslam dini nerede putluğu öne sürmüş? Evrenin yaratıcısı olan Yüce Allah’ın sıfatlarına göre ev sahibi olması söz konusu olamazken nerede Allah’ın evi denilmiş?  Kabe’nin mahiyeti birleştirici bir alan ve ibadet için yön tayin edici olmasındandır. Bunu araştıralım sonra fikirlerimizi tartışmaya sunalım.

akkartal
Gönüllü
*

« Yanıtla #29 : Kasım 08, 2008, 12:29:23 pm »

Arkadaşlar,
Gerçekten, çok nazik bir konuya değinmiş, görüşlerinizi yüreklice ortaya koymuşsunuz. Sağ olunuz...
Bana göre, görüşlerinizde hepiniz, istisnasız, haklısınız. Fakat içinde bulunduğumuz
zaman ve mekan şartlarını,( reel hayat ve siyaseti) göz önüne alıp, Türkiye ve Türkler
olarak, bu durumu nasıl dönüştürmeliyiz ki, her halükarda başarılı olalım? sorusuna
cevap bulmalıyız.
Türkler'in İslamiyet'i hangi şartlarda, niçin seçtikleri (ihtiyaçtan mı, yoksa zorunda icbar edilerek mi?) bu gün artık bilinmektedir. Bizzat verdiğim Blog adresinde bu konular özellikle ve  (roman ve öykü olarak) kapsamlıca işlenmiştir.
Bana göre, Atatürk'ün attığı temel doğru olandır. Yani, Türkler her şeyden önce özgürlükçü, yani Laik olmalıdıdır. Çünkü bu bizim birbirimize verdiğimiz önem ve gösterdiğimiz saygının gereğidir. Eğer ki Türk olmak yüksek şeref için yeterli ise,
onun dini, messebi ve kısaca özel hayatı kendisini ilgilendiren konudan sayılmalı ve
sorgulanıp, taacup edilmemelidir. Bu bakımdan Türkler her zaman Laik idiler.
Onları birleştiren öğeler, dilleri, destanları, türküleri, ve ortak hedefleri idi;
dünyanın yönetimine, siyasal hakimiyete  dair...
Aralarına nifak (ihtilaf-ayırımcılık-ikilik) sokan hain ve çaşıtlara (ne yolu ile olursa olsun; ister din, ister köken farkı, etnisite olarak) fırsat vermez, verirlerse bölünüp, zayfı düşece ve devletlerinin yıkılarak, başka milletlerin esiri, kölesi, sömürgesi olacaklarını bilirlerdi.
Dikkat edilecek en mühim husus, birliktelik ve bundan doğacak olan gücümüzü korumaktır. Ben Türk değil, falancayım, diyen, bununla övünen kişi bizden ayrılmış,
demektir. Onu aramızda tutmanın bir anlamı olmayıp, uzaklaşması sağlanmalıdır.
Ben hem Türk, hem de Müslüman veya Hristiyan veya başka bir dine mensubum,  demek caizdir lakin, ben oruç tutuyorum, sen tutmuyorsun, ben cennete gideceğim,
sen cehenneme gitmekten korkmuyor musun, demek, birlik ve dirliğe zarar vereceği
için yanlıştır, yasaktır. Sadece Türk olmak, yerine yüce Yaratıcı'nın ilk yarattığı gün ki
gibi tabii ve saffet halinde, halisane olmaktır.
Yabancı kültürlerden, iyi ile birlikte gelen, getirilen, onlara ait alışkanlıklar, yaşam düstur ve kültürleri, iyi ve kötü hallerini aktaran hikayeleri yolu ile Türkler de bozulup, o saffetli hallerinden uzaklaşırlar.
Nitekim öyle de olmuş ve bu soysuzlaşma (dejenerasyon), ne yazık ki, bu günlerde ayyuka çıkmıştır  aramızda. Ulus olarak, gidişatımız hiç iyi değildir.
Bizi bir araya cem edip, her bakımdan birleştirecek olan büyük bir iradî, fizikî güc  ile bunu destekleyecek, kaynağı köklü tarihimizden gelen moral öğretisine   ihtiyacımız her zamankinden ziyadedir. Aksi halde, miyadı dolmuş, rakiplerimizin bildiği metotlara dayanarak yeni bir atılım yapmamız ve bunda başarılı olmamız mümkün görünmemektedir.

Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.123 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu