![]() |
![]() |
#1 |
Bölüm Sorumlusu
İletiler: 1,318
|
![]()
Çocuklar için bilmeceler:
1-Pazardan aldım Bir tane Eve geldim Bin tane 2-Ben giderim, O gider Güneşte beni izler 3-Kolu var, eli yok, karnı yarık karnı yok 4-Çat orda, çat burada, çat kapı arkasında 5-Yeraltında uzun minare. 6-Geceleri fener, gündüzleri söner. 7-Sarıdır sallanır, dalında ballanır. 8-Şehirden şehire, köyden köye giderim ama hiç hareket etmem. 9- Ağzı vardır konuşmaz, yatağı vardır uyumaz. 10-Yeşildendir mantom benim Kırmızıdır elbisem, düğmeleri de siyahtır. 11-Uzaktan baktım hiç yok yakından baktım pek çok 12-İstanbul da süt pişti kokusu buraya düştü 13-Açarsam dünya olur yakarsam kül olur. 14-Dört ayaklı, kalçaya meraklı 15-Yedi delikli tokmak bunu bilmeyen ahmak. 16-Uzaktan baktım bir karataş yanına gittim dört ayak bir baş. 17-Altı göl üstü gül. 18-Et dedim met dedim git şuraya yat dedim. 19-Yer altında yağlı kayış. 20- Zili var, kapısı yok! 21-Başımda saç yok, içimde tat çok. 22-Dişim var ağzım yok. Bilmecelerin yanıtları 1-Nar 2-Gölge 3-Ceket 4-Süpürge 5-Havuç 6-Yıldız 7-Portakal 8-Yol 9-Akarsu 10-Karpuz 11-Karınca 12-Mektup 13-Harita 14-Sandalye 15-Başımız 16-Kaplumbağa 17-Gazlambası 18-Süpürge 19-Yılan 20-Telefon 21-kabak 22-Tarak
![]() |
#2 |
Bölüm Sorumlusu
|
![]()
Bilmecelere devam:
1-Etlice, metlice amma çok tatlıca? 2-Gelince gelir ama gidince asla geri dönmez! 3-Uzun yoldan kuş gelir Ne söylese hoş gelir 4-Sesi var, canı yok, Konuşur ama ağzı yok 5-Dökülür reyhan gibi Oturur sultan gibi Dürülür hasır gibi Savrulur esir gibi 6-Ocak başında kuyu, Kuyunun içinde suyu; Suyun içinde yılan, Yılanın ağzında mercan. 7-Çın-çınlı hamam, Kubbesi tamam, Bir gelin aldım, Babası imam. 8-Arşın ayaklı, Burma bıyıklı. 9-Fini fini fincan, İçi dolu mercan. 10-Küçücük, fıçıcık, içi dolu turşucuk! 11-Daldan dala,Kırmızı pala. 12-On ay yatar, İki ay kalkar; Feneri yakar, Etrafa bakar. 13-Dağdan gelir, taştan gelir, Bir kükremiş arslan gelir. 14-Sıra sıra odalar, Birbirini kovalar. 15-Sarı manto içinde, Beyaz zarfın içinde, On iki yapışık kardeş, Hepsi aynı biçimde. 16-Mavi atlas, Arşın yetmez, Makas kesmez, Terzi biçmez. 17-Ufacık mermer tası, İçinde beyler aşı, Pişirirsen aş olur, Pişirmezsen kuş olur. Bilmecelerin yanıtları: 1-Kavun 2-Yaşımız 3-Mektup 4-Radyo 5-Kar 6-Gazlambası 7-Ezanlı saat 8-Tavşan 9-Nar 10-Limon 11-Sincap 12-Ateş Böceği 13-Sel 14-Tiren 15-Portakal 16- Gökyüzü 17-Yumurta
![]() |
#3 |
Bölüm Sorumlusu
|
![]()
1- Allah yapar yapısını,
Bıçak açar kapısını 2-El eker, dil biçer 3-İki kaşık, duvara yapışık. 4-Şekere benzer tatlı değil, Gökte uçar kuş değil. 5-Karada bayılır, suda ayılır. 6-Ormanın efendisi, Çok kalındır ensesi Dinlemez hiç buyruğu Ağzındadır kuyruğu. 7-Asaleti aşılmaz, Koşmak ile geçilmez, İnsana en iyi dost, Paha ile biçilmez. 8-Üstü çayır biçilir, Altı çeçme içilir. 9-Dağdan gelir sekerek, Kara üzüm dökerek. 10-Ne manda ne inekti Mantosu çok benelkli Boynu bacağı en uzun, Tekmesi çok şitdetli 11-Sadece işine bakan, Çalışkan mı çalışkan Hiç durmaz bütün bir yaz, Kışın da oynamaz biraz. 12-Çiçeklerin sultanı, Vızıltıdır her yanı, Yapar bir dünya tatlı, Tatlısı canlar canı. Bilmecelerin yanıtları: 1-Karpuz 2-Yazı 3-Kulaklar 4Kar 5-Balık 6-Fil 7-At 8-Koyun 9Keçi 10-Zürafa 11-Karınca 12-Arı
![]() |
#4 |
Bölüm Sorumlusu
|
![]()
1-İnce ince kadayıf,
Bizim hanım çok zayıf, Bir kusuru vardır da, O da bir gözü kayıp. 2-İnim inim inler, cümle alem dinler ? 3-Karşıdan bir ay doğdu, görenler hayran oldu, annesi beşikteyken kızının kızı doğdu. 4-Kat kat açılır, Kokusundan kaçılır. 5-Kat kat döşşek, Bunu bilmeyen eşşek. 6-Nefesi var canı yok, Derisi var kanı yok. 7-Ay varken uçar, Gün varken kaçar. 8-Dalında yeşil, Çarşıda siyah, Evde kırmızı Bu kimin kızı? 9-Fırında pişer, mideye düşer. 10-Yedim yeşil bir külah, Ağzım yandı ki, vah vah! Bilmecelerin yanıtları: 1-İğne iplik 2-Davul 3-Gül 4-Sarımsak 5-Lahana 6-Körük 7-Yarasa 8-Çay 9-Ekmek 10-Biber
![]() |
Seçenekler | |
Tarz | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Otağ | Cevaplar | Son İleti |
Elektrik için | Oğuz Yabgu | Sözcük Türetme Alanı | 60 | 03-14-2011 12:36 |
HAYDİ ÇOCUKLAR! SOKAĞA... | kobali | Gelenek Görenek Töre | 27 | 11-25-2009 11:57 |
Haydi Çocuklar Yemek Vakti! | İlker | Türkiye'den Haberler | 0 | 11-09-2008 15:09 |
Kızım için | Yahya Kemal | Serbest Kürsü | 0 | 01-24-2008 23:54 |
EL'DE NE ÇOCUKLAR VAR | Türk'ÇE | Yazılar ve Ağbetik | 1 | 11-19-2007 12:13 |