![]() |
![]() |
#21 |
Türkçü Toplumcu
İletiler: 388
|
![]()
Gerçekten hoş çalışma. Dövmemi yaptırsam ne yapsam
![]() Ellerinize sağlık.
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
[img width=750 height=513]http://www.turkcutoplumcu.org/images/resimler/orkun3.jpg[/img]
http://www.turkcutoplumcu.org/images...ler/orkun3.jpg Eski yazım kurallarına göre, düz ünlülerle başlayan sözcüklerin yazım biçimi. Sen sağol Mühendis. * Aslında ek halinde gelen I/İ (genellikle ikinci heceyle birlikte) harfleri yazılmamaktaydı. Ben verdiğim örneklerde karışıklıkları giderebilmek için yazdım. Bu sadece bir öneri durumundadır.
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
[img width=750 height=566]http://www.turkcutoplumcu.org/images/resimler/orkun4.jpg[/img]
http://www.turkcutoplumcu.org/images...ler/orkun4.jpg Resmi bağlantı adresinden alırken biraz görüntü bozukluğu yaratıyor sanırım. Umarım anlaşılabiliyordur. Adresleri de yazdım. Oradan daha net görebilirsiniz. *Aslında eski kurala göre iki ünsüz arasında A/E harfleri yazılmamaktadır. Mesela "SÜREN" deki E, eski kurala göre yazılmamaktaydı. Ama yine sözcük karışmalarını engelleyebilmek için Yuvarlak ünlülerden (O,Ö,U,Ü) sonra gelen düz geniş ünlüleri (A,E) yazarak gösterdim. Bu sadece bir öneri durumundadır.
![]() |
#24 | |
Yönetici
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Yönetici
İletiler: 1,840
|
![]()
Artık Orkun alfabesiyle yazacağım herşeyi. Anlayana kardeşim...
![]()
![]() "Biz bu zulmetler içinden çıkarız bir gün olur; Şarka garba yıldırımlar çakarız bir gün olur. Kara bulutlar içinden parlayıp şimşek atar, Gök gürler, dolular yağar; bakarız bir gün olur. Kafkas, Buhara, Kırım'dan çevrilen hisarları, Vurur millî külünk ile yıkarız bir gün olur. Türkistan'ın güneşinden alırız bir kıvılcım; Cehennem olur cihanı yakarız bir gün olur. Anadol'dan Hindistan'a geçeriz Temür gibi, Himalaya dağlarını çalkarız bir gün olur. Dağıstan, Kırım, Kazan'ı; İran, Turan, Kaşgar'ı, İttihadın zinciriyle sıkarız bir gün olur. Bizi boğmak için yurda akan acı selleri, Dinimizin kuvvetiyle tıkarız bir gün olur. Türk doğarız, Türk gezeriz, Türk yaşarız dünyada; Devrilen Moskof elinden çıkarız bir gün olur. Der Zülâlî, Volga, Tuna, Ceyhun, Araslar gibi Tuğyan eder deryalara akarız bir gün olur." |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Bölüm Sorumlusu
İletiler: 1,321
|
![]()
Çalışmalar çok çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Bir kolaylık olsun diye sesli ve sessiz harfler renklendirilebilir mi? Daha kalıcı olacağını düşündüm.
sevgi ve saygılar
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
Doğru söylüyorsun Türk'ÇE : ) Ben onun yazdığını anlıyorsam, o da benimkini anlasın
![]() Kobali Ağabey, ben bu tabloları standart paint yazılımıyla yaptığım için, yazı aralarında harflerin farklı renkte olması çok zor oluyor. Çünkü yazarken tüm yazıyı aynı renge çeviriyor. Kopyala yapıştır yöntemi ile bazen yapsam da, bu harf aralarında bir miktar açıklığa sebep oluyor. Daha iyi bir yazılım bulabilirsem ünlü sesleri farklı renkte yazabilirim. Elimdeki ağ bağlantısı zayıf olduğu için yazılım yüklemek de zor oluyor. İyi bir fikir oldu bu. Umarım başka tablo yaptığımda böyle yazabilirim.
![]() |
#28 |
Bölüm Sorumlusu
İletiler: 1,321
|
![]()
Bende de bir kaç tablo var bu konuda. Onları paylaşarak işi kolay kılabiliriz sanırım.
![]() |
Seçenekler | |
Tarz | |
|
|